onsdag , 3 marts 2021
Hjem / Nyheder / Snestorm dækker Danmark i weekenden!

Snestorm dækker Danmark i weekenden!

Solen skinner de fleste steder, men det lader til, at vi skal nyde forårsvejret ekstra meget inden weekenden. DMI har netop meddelt at solskinnet nemlig erstattes med vintervejr og frostgrader.

Vi har i år oplevet en del forskelligt vejr i april – og med snevejret på vej har vi efterhånden set det meste. Men det er ifølge Mette Wagner fra DMI ikke atypisk.

– April er alle vejrtypers måned, og vi plejer at opleve en del vejrskifte i løbet af netop april. Du kan sagtens have snestorm i slutningen af april uden det ville være enestående, udtaler hun til Ekstra Bladet.

Selvom vi har været helt oppe og runde de 20 grader i april i år, med lune temperaturer over hele linjen, og nu venter hvid nedbør i slutningen af ugen, så er det altså fuldkommen normalt.

Artiklen forsætter herunder

Se herunder hvor stormen rammer Danmark

Ifølge DMI vil den hvide nedbør primært falde som hagl og slud i weekenden og mandag. Om natten vil det klare op, hvor vi til gengæld vil opleve nattefrost.

– Vi forventer at den hvide nedbør vil ramme i byger over hele landet i løbet af weekenden, siger Mette Wagner til Ekstra Baldet.

32186130-sne

Men nogle steder er mere udsatte end andre, og DMI forventer at især de vestlige egne vil få den hvide nedbør at mærke, men at Jylland generelt også har stor sandsynlighed for at få hagl og slud søndag. Hvis bygerne rammer Sjælland, vil det være i form af hagl.

Så hvis man er i sommerhus i det vestlige Jylland i bededagsferien, så kan det være, at man skal skifte strandturen ud med lidt indendørshygge og en varm kop the.

Hvide byger

De hvide byger vil begynde at vandre over Danmark i løbet af lørdag, hvor det om aftenen vil ebbe ud, og der vil blive nattefrost. Men søndag opstår bygerne igen, og det er især her, hvor man kan forvente hagl og slud. Temperaturerne vil i dagtimerne ligge mellem fem og otte grader.

– Vi forventer ikke store mængder nedbør, når vi taler om den hvide af slagsen, fortæller Mette Wagner til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter herunder

Mandag vil der ifølge DMI bevæge sig et lavtryk ind over Danmark, der trækker noget kulde med sig. Der vil være mere nedbør i mandagens lavtryk, end det vi vil opleve både lørdag og søndag. Nedbøren kan være i form af regn, slud og hagl.

Hvis der kommer hagl, så falder temperaturen drastisk, hvilket kan betyde glatte veje. Men det vil ifølge Mette Wagner højest sandsynligt ikke blive en realitet med glatte veje, fordi opklaringen i løbet af dagtimerne vil resultere i, at de glatte veje hurtigt vil forsvinde igen.