mandag , 25 januar 2021
Hjem / Nyheder / Skal danskerne være bange for Zika virussen?

Skal danskerne være bange for Zika virussen?Er Zika virussen noget vi skal frygte i Danmark? Få svaret her i artiklen.

Zika virussen breder sig hastigt rundt omkring i verden, og kan brede sig endnu mere eksplosivt nu på grund af den globale opvarmning. Det lyder måske mærkeligt at global opvarmning har noget med virussen at gøre, men det har den faktisk. Virussen spredes af myggen Aedes myg, som umiddelbart kun findes på den varmere del af kloden. Myggene er dog begyndt at brede sig, som temperaturen langsomt stiger på kloden. Virussen stammer fra det sydlige Amerika, men har stille bredt sig op igennem Amerika, der har senest været en rapport om at myggen er blevet fundet så langt oppe nord som Michigan. Michigan ligger i den nordligste del af Amerika. Her er en video med de vigtigste ting du burde vide om virussen.

For at opsummere.
det korte svar er nej, vi skal ikke være bange for virussen i Danmark. I hvert fald ikke endnu. WHO (World Health Organization) fraråder dog rejser til de lande der er hårdest ramt.
Her er et kort over de lande der er blevet bekræftet som at have haft inficerede.
map-spread-zika-virus-409008
Som man kan se på kortet har der allerede været bekræftede tilfælde i Tyskland, det er dog bekræftet at alle 5 syge i tyskland blev smittet på en tur til latin Amerika. Virussen smitter som sagt gennem myg, men kan også smitte gennem mennesker, dette sker dog sjældent. Der er dog taget hånd om tilfældende i Tyskland, og de smittede er isoleret.
Det værste er dog hvad der sker med børnene, hvis et barn bliver smittet, enten som nyfødt, eller mens det stadig er i morens mave, kan det føre til en tilstand kendt som “Microcephaly”
Dette gør barnets kranie ikke udvikler sig helt, og det kan medføre både fysiske og mentale udfordringer, se billederne herunder.
9TSri74width="550"
CaKhpsRWkAEBGPe

Har du lyst til at læse endnu en artikel? Tjek en af vores mange kategorier her.

Overrask MIG!

Nyheder Frækt Sjovt Kendte Aww Tips & Tricks WAUW Teknik