mandag , 25 januar 2021
Hjem / Nyheder / Dræber influenza (H1N1) breder sig i Danmark!

Dræber influenza (H1N1) breder sig i Danmark!

Influenza A er kommet til Danmark, og denne gang er de unge og børn der står for skud. Er du bange for at blive ramt? Stem nederst i artiklen.Grunden til influenzaen denne gang rammer de unge og børn hårdere end de ældre, er pga. Denne virus tidligere har floreret i Danmark tilbage i 40’erne og 50’erne. Derfor har de ældre udviklet en form for immunitet overfor virussen. Der er et mønster for der engang hver femte år spreder sig en influenza virus i Danmark, som lægger ca. 20% af befolkningen i sengen.
Hospitalerne er forberedt på situationen, de er nemlig klar til at isolere patienter der kommer til hospitalet med influenzaen, dette er nødvendigt så sygdommen ikke breder sig yderligere internt i hospitalet.

Hvem kan dø af det? Og hvad skal jeg passe på?
Som udgangspunkt er det ældre og børn under 3 år der skal passes særligt på, da virusen kan give høj feber. Selvom de ældre kan have en vis immunitet kan de bestemt stadig blive ramt. Den høje feber kan føre til dødsfald blandt ældre og børn, da deres immunsystem ikke er stærkt nok til at håndtere feberen der følger med. Symptomene på du er ramt: Hovedpine, Feber omkring 38-40 grader, ømme muskler og led, samt brystsmerter, mangel på appetit, træthed og svaghedsfølelse, løbende næse, øm hals og svælg, tør hoste, urolig søvn og kuldegysninger. Lider du eller dit barn af flere af disse symptomer skal i opsøge læge eller skadestue. Er du uden for risikogruppen skal du blot blive hjemme under dynen og behandle det som en normal influenza.

Artiklen forsætter herunder


Hvordan undgår jeg at smitte andre? 
Influenza spredes gennem luften, bla. Ved hoste, nysen og via hænderne. Derfor kan man med fordel tage ned og købe sig en håndsprit, og vaske sine hænder ekstra grundigt efter toiletbesøg og lign. Man kunne og burde også benytte sig af de masker lægerne bruger ved operationer, dette er der dog meget lille tradition for i Danmark, så de fleste ville nok vælge dette fra. I andre lande som Fx. Kina og Japan ser folk der derimod som en respekt overfor andre mennesker at benytte en af disse masker.procedure mask
Der var i sidste uge op mod 100 ramte i Danmark, er du bange for at blive ramt? Afgiv din stemme herunder.

Er du bange for at blive ramt af H1N1?

Hvad skal den næste artikel handle om?

Overrask MIG!

Nyheder Frækt Sjovt Kendte Aww Tips & Tricks WAUW Teknik